Njega kože

Uzrokuje li suha koža bore?

Suha koža bore

Uzrokuje li suha koža bore?

Mit o suhoj koži koja uzrokuje bore postoji i dalje jer, jednostavno rečeno, suha koža izgleda više naborana od kože koja nije suha.

suha koža

Mit o suhoj koži koja uzrokuje bore postoji i dalje jer, jednostavno rečeno, suha koža izgleda više naborana od kože koja nije suha.

Oni s normalnom i masnom kožom ponekad se percipiraju kao oni koji imaju manje bora, ali to je zato što im koža po pravilu stvara više hidratacije zbog koje se stvara izgled glatke teksture kože. Kada je koža suha ili dehidrirana, svaka bora ili nedostatak bit će izraženiji.

Primjenom hidratantnih proizvoda bore izgledaju manje, ali to nije isto što i koži pružiti obnovu zbog koje će mladolikost kože potrajati. Činjenice su uvijek bolje od mitova kad pričamo o tome kako se najbolje brinuti o svojoj koži.

Evo popisa najbitnijih činjenica, počevši od onoga što stvarno uzrokuje bore.

Što uzrokuje bore?

Brojne studije odnose se na uzroke starenja kože kao „vanjske“ ili „unutarnje“. “Vanjsko starenje” se odnosi na elemente u našem okruženju, a unutarnji čimbenici su one stvari koje se događaju u tijelu i koje na kraju utječu na izgled kože.

Vanjsko starenje prvenstveno se odnosi na oštećenja nastala od nezaštićenog izlaganja suncu, ali uključuje i okolišne napade poput stalnog izlaganja zagađenju i pušenju (uključujući pasivnom izlaganju dima). Ovo je kratkoročno, ali i definitivno dugoročno izuzetno loše za kožu te je vodeći faktor u tome što uzrokuje naboranu kožu.

Unutarnje starenje uključuje razne utjecaje poput ponavljajućeg pokreta mišića (zato se borice od smijeha i mrštenja prve pojavljuju), promjene u srednjoj životnoj dobi, gubitak težine, bolest…

I ne zaboravimo – svaki dan smo malo stariji što će neminovno stvoriti bore. Starenje kože i nastanak bora postajat će sve izraženije, čak i mnogo prije vanjskih faktora starenja. Najveći krivac? Bez sumnje, radi se o nezaštićenom izlaganju suncu. Veliko istraživanje pokazuje da je 80 do 90 % starenja koje vidimo rezultat nezaštićenog izlaganja suncu.

Suha koža i bore na licu

Kako možete sa sigurnošću znati da ste u riziku zbog suhe kože i bora na licu? Lako! Postoji test starenja.

Evo kako to djeluje:

Ako imate više od 35 godina, jednostavno usporedite dijelove tijela koji rijetko (ako ikad) vide sunce s dijelovima vašeg tijela izloženih suncu bez zaštite ili koje rutinski sunčate (čak i malo preplanulog je “ubojica” za kožu).

Pogledajte leđa, unutarnje ruke i trbuh. Ona područja koja nisu vidjela sunce nemaju znakove starenja. Izgledaju mladoliko. Područja koja su vidjela sunce bez zaštite izgledaju starija, manje čvrsta i manje glatka. Sada ste vidjeli koliko su jako “zaštićeni” od sunca.

Činjenica: Oštećenja od sunca počinju od prve minute nezaštićene izloženosti dnevnoj svjetlosti.

Lista želja 0
Otvori listu želja Nastavi kupovinu

O nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.