Njega kože

Razotkrivamo 10 najčešćih beauty mitova (dio 1)!

beuaty mitovi

Razotkrivamo 10 najčešćih beauty mitova (dio 1)!

Vjerovala ili ne, ali savjeti koje često čuješ ili o kojima čitaš o njezi kože često su sasvim pogrešni. Možda su dobronamjerni, ali se većinu vremena radi o neutemeljenim fantazijama bez ikakve veze s fiziološkom ili znanstvenom stvarnošću.

Sigurni smo da ćeš se složiti – da bi imala najljepšu kožu, bolje je biti naoružan činjenicama nego fikcijom!
Skupili smo pet najčešćih mitova o ljepoti na koje redovito nailazimo. Nauči prepoznati informacije potkrijepljene znanstvenim istraživanjima kako bi se najbolje moguće brinula o svojoj koži.

Beauty mit 1: Proizvode za njegu kože treba birati prema svojoj dobi

Mnogi proizvodi na tržištu tvrde da su dizajnirani za specifičnu dobnu skupinu (posebno za one žene starije od 50 godina koje sada imaju “zreli” tip kože), ali dob NIJE tip kože.
Ono što je istina je da netko tko ima 50 godina može imati iste brige i tip kože kao netko u svojim 30-ima. Masna koža i začepljene pore ne nestaju automatski kad navršiš 50 godina, a suha koža može predstavljati problem i u 20-ima.

Bez obzira na tvoje godine, borba protiv vidljivih znakova starenja trebala bi započeti što je prije moguće. Sastojci koji su potrebni za to su isti za sve dobne skupine, a ne možeš početi prerano. To je poput tvoje prehrane, što je zdravo za nekoga u 30-ima, to je zdravo za nekoga u 60-ima.

Beauty mit 2: Hipoalergeni proizvodi bolji su za osjetljivu kožu

Izraz “hipoalergenski” podrazumijeva da proizvod vjerojatno ili manje vjerovatno izaziva alergijske reakcije i prema tome je bolji za kožu sklonu alergiji ili osjetljivi tip. Problem? Ne postoje ograničenja ili regulacije sastojaka za utvrđivanje je li proizvod kvalificiran kao hipoalergen. Umjesto da na etiketi tražiš “hipoalergene”, potraži nježne proizvode bez mirisa koji su upakirani umirujućim, nadopunjujućim sastojcima na koži. Saznaj kako pogrešni sastojci mogu naštetiti koži!

  • Kemikalije u proizvodima za njegu kože

Beauty mit 3: Staračke pjege su znak da starite

Izraz “staračka pjega” nije sasvim točan. Neravnomjeran ton kože i smeđe mrlje dolaze od godina izloženosti vanjskom okolišu što dovodi do stvaranja enzima na površini kože, a što pak uzrokuje vidljive nesavršenosti.

Kako god ih zvali, ta su mjesta nepoželjna i mogu se pojaviti u bilo kojoj dobi. Za ublažavanje tih tvrdoglavih tamnih mrlja mnogi će ti reći da su proizvodi koji sadrže hidrokinon – obavezni.

Nasreću, to nije istina. Biovitalis je razvio prirodnu i zdravu formuli za kožu sklonu pjegama. Nema parabena, hidrokina i sintetskih sastojaka, a utjecaj depigmentacije postaje vidljiv nakon najmanje 3 mjeseca redovite primjene.

VAŽNO! Da bi proizvodi za depigmentaciju djelovali, apsolutno je potrebna zaštita od sunca širokog spektra 365 dana u godini. Ako preskočiš korak ili nisi dosljedna, mrlje i neujednačen ton kože neće se promijeniti na bolje.

Beauaty mit 4: “S vremenom ćeš prerasti akne”

Voljeli bismo da je to istina! Odrasli u njihovim 20-im, 30-im, 40-im, 50-ima, pa čak i 60-ima mogu imati akne poput tinejdžera. Zapravo, pojam akni kod odraslih više je mit nego činjenica jer ono što potiče akne ili ih rješava ne ovisi o dobi.

Što je također istina: Ako si imala ten kao tinejdžer, to nažalost nije jamstvo da nećeš dobiti akne kasnije u životu.

Beauty mit 5: Šminka uzrokuje akne

Nijedno istraživanje ne dokazuje da šminka uzrokuje akne. Međutim, ako ju ne uklaniš pravilno i dosljedno, tada ćeš naići na probleme. Kada prije spavanja ne skineš svu šminku (ili još gore, zaspiš s njom!) to znači da sastojci koji mogu smanjiti akne neće ući u kožu.

Lista želja 0
Otvori listu želja Nastavi kupovinu

O nama

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit. Suspe ndisse suscipit sagittis leo sit met condimentum estibulum issim Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur cing elit.